pagina afdrukken


Vlammend vastgoed

De oud bestuursvoorzitter van makelaar DTZ Zadelhoff zegt dat hij in de jaren '80 brandweerauto's achterna reed om een nieuw huurcontract af te sluiten met de ondernemer wiens bedrijf net was afgebrand. Mr. Bodelier waarschuwt ervoor dat een huurder geen nieuw huurcontract hoeft af te sluiten.

Cuno van Steenhoven, de vertrekkend bestuursvoorzitter van commerciële vastgoedmakelaar DTZ Zadelhoff, zegt in een interview dat de sector ‘duurzaam’ is veranderd (FD, 30 december). Hij zegt in dat interview ook dat hij ten tijde van de vorige vastgoedcrisis,in de jaren tachtig, brandweerauto’s achterna reed om in de hitte van de vlammen een nieuw huurcontract af te sluiten met een ondernemer die net zijn bedrijf in rook had zien opgaan.

Mr. M.H.W. Bodelier, advocaat bij Gaastra advocaten, merkt in een ingezonden brief aan het FD op dat huurders van bedrijfspanden zich vaak (ten onrechte) gedwongen voelen om daarin mee te gaan en ongunstigere huurvoorwaarden te accepteren. In veel gevallen heeft de verhuurder een herbouwplicht van het afgebrande pand en kan de huur gewoon onder het oude contract worden voortgezet.